KRASOTKA
Category Mimiti  

SARS


2018-01-14 05:25:36


SARS

SARS - kasakit rada kompleks, anu mindeng bisa salah kaprah keur bentuk ilahar pneumonia. Tapi, ngan di gejala jeung sabab eta tangtu bisa didiagnosis bener.

ngabalukarkeun kasakit

Jadi, mun dimimitian ku urang bakal ngarti kana naon SARS. Kasakit, nu provoked teu karakteristik patogén pneumonia biasa. Paling sering, diagnosis ieu téh pikeun jalma di handapeun umur opat puluh taun. Sabab SARS bisa ngawengku organisme di handap ieu:

  • mycoplasma;
  • chlamydia;
  • Salmonella;
  • Legionella;
  • koksielly;
  • virus
  • .

Inféksi lumangsung di kontak deukeut jeung sabar, sakumaha dikirimkeun ku ogé titik-titik airborne, kitu ogé item rumah tangga ku cara make jalma gering.

The gejala pneumonia atypical di sawawa

Dina pamekaran awal kasakit, sarta bisa jadi teu ngan jam tapi ogé poé, gejala bisa jadi teu kaciri sampurna. Ngan sawatara waktu saterusna bisa saeutik demi saeutik muncul sababaraha gejala has pneumonia atypical di dewasa. Complicating identifikasi tina diagnosis nu bener, mangka panyakit ngabogaan ciri sarupa sarua pneumonia biasa. Jadi, gejala SARS:

  • malaise;
  • kalemahan;
  • chills jeung sweating;
  • batuk;
  • muriang;
  • utah;
  • diare;
  • seueul;
  • nyeri sirah;
  • ngarasa pondok napas;
  • palpitations;
  • karusuhan wirahma engapan;
  • kanaékan dada;
  • ciduh frothy dina biwir.

Eta kudu dicatet yén nambahanana suhu bisa lumangsung dina dua siklus. Sanggeus kahiji, bisa dinormalisasi, tapi sanggeus sawatara waktu deui naek jeung ieu téh karuksakan organ. Sabar batuk bisa balik kana kaayaan dimana urang hartina choking jeung nyababkeun utah.

Gumantung kana patogén, gejala bisa jadi rada béda, contona, pneumonia viral di handap ieu:

  • batuk garing anu janten baseuh saterusna;
  • irung runny;
  • kaayaan mabok;
  • suhu;
  • wheezing;
  • nyeri dada
  • .

The gejala mycoplasma pneumonia:

  • chills;
  • nyeri tikoro;
  • irung runny;
  • suhu;
  • shortness napas;
  • nyeri dada
  • .

Legionella pneumonia dimimitian ku lemah, nyeri sirah. Saterusna, Anjeun bisa nampa hiji batuk anu dipirig ku nyeri dada jeung jumlah leutik getih dina sputum teh.

Treatment of SARS

Mun kasakit nyaéta hampang, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngalakonan treatment na di imah. Tapi jeung gejala leuwih akut geus pangalusna konsultasi spesialis.

The kamar mana sabar kudu ventilated, kitu ogé kudu mastikeun nginum kaleuleuwihan, saperti tea jeung buah prambus atawa dekok bumbu.

Kusabab virus SARS teu acan tuntas ditalungtik, loba dokter nulis resep antibiotik kompléks pikeun mantuan ngalawan kasakit:

  • macrolides;
  • tetracyclines;
  • fluoroquinolones
  • .

Ieu bisa ngawengku ubar di handap ieu:

  • Amoxiclav;
  • Rovamycinum;
  • Kefzol;
  • Tsufaleksin;
  • Peflatsin;
  • Tsiprobay;
  • Gentamicin;
  • klaforan.

The lilana skéma, jeung antibiotik bisa ditugaskeun gejala SARS ngan dokter, anu dumasar kana analisis mangka baris ngabalukarkeun jeung tipe patogén, kitu ogé metoda perlakuan. Lamun urang ngobrol ngeunaan komplikasi panyakit, nu mycoplasmal jeung spésiés chlamydial teu bahya pikeun kahirupan manusa, tapi tipe Legionella anu cukup picilakaeun.

Salaku pépéling a, SARS kudu refrain ti ngadatangan tempat jeung résiko ngarupakeun panyakit épidemik, lamun di kontak jeung penderita ngagunakeun masker, sarta dina sagala hal teu make hal jeung objék tina kahirupan sapopoe, nu keuna sabar. Kadé disinfect enggon, kitu ogé liang hawa.



Artikel nu patali

  Kumaha ngagantung cabinets dapur dina dinding plasterboard?
  Kumaha mun teu ngagem hiji Kaos-trafo?
  Kumaha meunang leupas tina kulit soang?
  2014 Summer outfits
 


Loka nyaeta kumpulan swasta bahan jeung lover informational jeung sumberdaya atikan. Sadaya inpo diala tina sumber umum. Administrasi teu panawaran pikeun Pangarang bahan anu dipaké. Sadaya hak milik nu boga maranéhanana